Nieuws2023-09-19T08:15:07+00:00

DinghyGo nieuws

10 jaar DinghyGo

Bij ons 10-jarig jubileum kijk ik eens terug op de ontwikkeling van ons product.

Onze eerste insteek was het produceren van een allround opblaasbare bijboot voor gebruik op motor- en zeiljachten, waarmee geroeid, gemotord maar vooral gezeild kon worden.

Een belangrijk uitgangspunt was de wens een midzwaard te kunnen gebruiken. Er zijn al meerdere (onsuccesvolle) pogingen geweest met zijzwaarden waarbij het grootste probleem de juiste positie van het zwaard vormt. Veelal kiest men voor de roeidolbevestiging die nooit op de goede plek zit.

Verder wilden we een “volwassen” tuig, geen aangepast Optimist-zeiltje wat vaak gebruikt wordt.
Het zeiloppervlak was in eerste instantie bescheiden, dit ter wille van de eenvoud en eventueel gebruik door kinderen.

Na de (succesvolle) verkoop van de eerste serie kwamen we er alras achter dat onze doelgroep niet zozeer in de bijbootmarkt lag, maar veel meer bij de Campers en caravans, vooral de campermarkt werd snel onze grootste afzetmarkt.

Dit had tot gevolg dat het karakter van de boot bij de doorontwikkeling veranderde. De kampeerwagen gebruikers zochten veel meer een opvouwbare zeilboot dan een allround bijboot. Dit had tot gevolg dat we de rompvorm en het zeiloppervlak aangepast hebben om tot een “volwassen” zeilboot te komen. De grotere zeiloppervlakken maakten wanten noodzakelijk, dit heeft echter de eenvoud van optuigen nauwelijks aangetast.

Ons 230 cm model is hiervan het slachtoffer geworden, bij zowel de motor- en zeiljachten als de Campers is er duidelijk vraag naar wat grotere modellen. Het aanbod bestaat nu dan ook uit een 280, een 325 en een 375 m model, waarbij de 375 een fok heeft.

Proefvaarten met DinghyGo

Proefvaarten met DinghyGo:

Proefvaarten vinden  op afspraak plaats bij ons in Grou bij het Zeilcentrum Grou.

Het zeilcentrum is gelegen aan het Pikmeer met een strandje, lage steiger en een gezellig restaurant. Een voor het proefvaren een ideale situatie.

U bent van harte welkom !

Torqeedo elektrische aanhangmotor

torqeedo-603

Bent u op zoek naar een aanhangmotor?

Dan is een Torqeedo Travel elektrische buitenboordmotor een betaalbare oplossing voor elektrisch varen.

Hoge kwaliteit, hoge stuwkracht in combinatie met een licht gewicht zijn slechts enkele van vele voordelen die de Torqeedo Travel biedt.

En u vaart milieubewust.

Lees meer

Title

Go to Top